söndag 13 maj 2012

Kajakresan runt Sveriges kust har planerats ett antal år nu där några olika utfärder har resulterat i detta lite större äventyr. Fokus har varit att försöka se till att kroppen skall få tillräcklig träning för att hålla hela vägen. Träningen utanför kajaken har de senaste två åren, förutom löpträning och innebandy, fokuserats på träning av bål etc på Friskis ( Core-träning) vilken jag starkt kan rekommendera inte bara för kajakpaddlande utan för att allmänt stärkande av ryggen.

De senaste månaderna har jag fått komplettera med kartor och annan utrustning jag tror mig behöva. Några saker återstår att skaffa men det skall jag hinna med före start.

Målet under våren har varit att få tid i kajaken varje helg och därför har jag flyttat den Prijon Seyak jag har i Bohuslän hem till garaget i Mölnlycke för att utforska sjöar och liknande där när jag inte har haft möjlighet att vara i Långekärr, strax norr om Havstensund, i Bohuslän på helgerna. I Bohuslän finns den Prijon Marlin Prilite som jag tänker paddla Blå Bandet med.

Jag beräknar att äventyret kommer att ta ca 2 månader och den stora utmaningen på resan blir vinden och därför kommer med all säkerhet att uppstår dagar då det inte är lämpligt att gå ut. Jag tror att jag är tillräckligt vuxen ;-) för att inte känna att jag måste utmana vädrets och havets krafter.

För några veckor sedan gjorde jag en dagstur fram och tillbaka till Strömstad och det kändes bra i kroppen vilket resulterade i att jag lämnade in min anmälan till "Blå Bandet administrationen". Jag har med intresse följt de reportage andra paddlare har gjort under de senaste åren i Blå Bandets regi. Det finns en hel del att  lära sig i dessa reportage.

Igår, 12 maj, skulle jag ha sprungit Göteborgsvarvet för 23-24 gången men en ömmande hälsena har satt stopp för löpning de senaste veckorna och om jag hade ställt upp hade jag garanterat fått större problem efteråt, det får bli nästa år istället. Åkte upp till Långekärr istället och paddlade runt Kalvö-Trossö-Lindö (ca 18 km) och kunde konstatera att det var bara några få norrmän ute och seglade, den stora båtsäsongen har inte startat än. Dyningarna och motvågorna utanför Trossö fanns kvar på sin gamla plats.


3 kommentarer:

 1. Jag tycker att den här bloggen kommer att bli superbra! Det hade varit roligt att få se bilder också, en bild säger ju mer än tusen ord ;) Bara ett önskemål om det finns tid när du paddlar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilder kommer... har just fått det att fungera från mobilen.
   /Börje

   Radera
 2. Jag kommer att följa din resa! Hoppas att få se några bilder men de kommer säkert!

  SvaraRadera