måndag 2 juli 2012

Dag 10. Helsingborg- Landskrona

Efter att ha kämpat mot vinden under förmiddagen gick jag in för läger i Landskrona. Då nästa möjliga stopp är Barsebäck 12-15 km bort kände jag det för tungt att fortsätta stångas mot vinden ( som för övrigt verkar ha lugnat sig nu på em).

Jag gjorde misstaget att gå runt vindkraftsön vid hamnen och inte rakt igenom till Lundåkrahamnen där jag är nu.

Ett tecken på vilken vind det var mellan Helsingborg och Landskrona var att en hängflygare lyckades hålla sig uppe i mer än 30 minuter vid strandremsan, vet inte vilken vindstyrka som krävs för dessa att kunna hålla sig uppe?

Jag har en perfekt lägerplats 3 m från kajaken och åt andra hållet finns dusch och toalett inom 15 m.

Jag fördrev eftermiddagen med att gå in till centrum och äta plus handla.

Paddlat idag 20 km och totalt 462 km.
/Börje

4 kommentarer:

 1. Vill bara informera att det är styrelsemöte en timme före ordinarie möte på lördag ... du kan väl paddla dig hit en stund!

  # OLA

  SvaraRadera
 2. ... och spottarna tycks funka igen, skönt då har vi koll på läget!

  # OLA

  SvaraRadera
 3. Kör hårt StålBörje. I morgon är du förbi Skanör sedan är det medvind, sol i ryggen och vågorna med sista biten till Haparanda. / Jan-Anders

  SvaraRadera
 4. Hej Bror, Såg du dina paddlarkompisar som gick ut före dig i Blåbandet, ni tillbringade tid i Helsingborgstrakten samtidigt.
  I övrigt är det bra här hemma, vi har börjat jobba igen efter vår korta semester. Peter från Zambia kommer på fredag och stannar denna gång 3 månader hos oss.
  Ha en fortsatt bra tripp, så hörs vi!
  //Lillebror

  SvaraRadera