tisdag 31 juli 2012

Dag 39 Husum - Långron

Det blev en lite underlig dag den här vädermässigt sett.
Vid start var det 50-100 meters sikt i dimman så jag tänkte att jag paddlar på efter kusten in i Degefjärden eftersom alternativet att gå på kompass med eventuell avdrift är inget jag gör i detta väder, det kan ju bli så att jag då hittar ett nytt "västra Indien" som några gjorde för några hundra år sedan (Columbus hette han).
Efter 15 km kommer jag till en 500 m lång sandstrand efter att bara ha sett klippor på vägen dit. Stranden har en camping så jag går in och tar en fika.
Då klarnar vädret upp och jag ser på sjörapporten att sydvinden skall öka under dagen så jag sätter fart för hinna runda udden på andra sidan fjärden. Men ju närmare udden jag kommer desto mer ökar vinden och det blev för mycket för mig så jag går in på en ö för att avvakta. Vinden har nu ökat ännu mer och kommer ( enligt rapporten) att minska först imorgon så då gör vi ett nytt försök.

Kan också berätta att det är 27 km runt Degefjärden...

Kajaken på bilden är 25 m bort, taget i morse.

26 km paddlat och totalt 2004 km.
/Börje

2 kommentarer:

  1. Det har varit underligt väder här i Göteborg också. Det har varit soligt och sedan har himlen blivit mörk och det började åska, blixtra och hagla. Sedan, efter ungefär 10 minuter, blev det soligt/molnigt igen. Senare på eftermiddagen började det regna lite igen och sedan var det uppehåll. Och regn igen. Helknasigt!

    SvaraRadera
  2. Hej Börje, lycka till önskar CAD&rit-nytt från något varmare Italien… Hälsningar, vi hörs när du är tillbaka.

    SvaraRadera