måndag 9 juli 2012

Dag 17. Bockön - Torhamn

De första 3 timmarna idag var det vindstilla och jag gick förbi "Danziger gatt" (varför det utsatta området nu heter så) utanför Ronneby.
Därefter ökade vinden från sydväst men jag försökte att ta skydd så bra det gick bakom de yttre öarna österut.
När jag kom till Torhamn hade det blåst upp ordentligt och jag gick i hamn.

Väl där gick jag till ett hus vid hamnen och frågade om det var OK att slå upp tältet bakom ( vinden var stark framför...) någon av sjöbodarna och det gick bra plus att jag i samma hus lämnade Iphonen för laddning. Efter dusch och tvätt vände jag tillbaka till huset för att hämta telefonen och blev då bjuden på mat, vin och kaffe ;-)
Tack My och Ture för gästfriheten, tur att det finns sådana människor i vårt samhälle.

Får se hur det blir imorgon, starka vindar är utlovade och jag har drygt en kilometer till udden som innebär att kompassen kommer att visa N framöver.
Bilden nedan är från stället jag nu står och skriver ut mot udden...

56 km paddlat idag och totalt 798km.
/Börje

3 kommentarer:

 1. Hej bror, inte visste jag att du var en fjäskare och fixar både middag och vin, det måste vara din charm som gjorde det.
  Här hemma har det varit bra väder i några dagar, men nu ikväll kom det lite regn. Vi Peter och Peter har varit på Ullevi och kollat blåvitt mot Helsingborg (1-1). Nu är vi hemma ochtar det lite lugnt, Peter har morgonträning i morgon så det blir tidig läggning.
  Ha det fortsatt bra på din färd. Hls Lillebror

  SvaraRadera
 2. Lillebror, jag trodde du visste att min sämsta gren var fjäskeri :-)

  Blir Peter (fotbollsspelaren) bosatt hos er längre än 3 månader?
  Ligger just nu inblåst i kuling.
  Ha det bra.
  /Börje

  SvaraRadera
 3. Vi undrade just hur långt du hann innan vinden sa stopp. Vi är imponerade hur långt du ändå tog dig. Vi njöt i solen för att sedan bara paddla in till land och köra hem. Trevligt att träffa på dig och lycka till på resten av turen!

  Lars och Lena ( Bockö)

  SvaraRadera