torsdag 19 juli 2012

Dag 27 Norr Ornö - Finnhamn

På en kobbe norr Finnhamn har jag slagit läger.
Idag var det en fantastiskt fin dag då Stockholms skärgård visade sig från sin bästa sida.
Gick in för att handla mat och bunkra vatten i Solvik på Nämdö. Insåg då att det inte bara är problem med vatten som kommer ned på marken, här var det problem att få vatten ur marken... Varken bensinstationen eller krögaren hade vatten att ge eller sälja till mig så jag fick köpa en dunk med vatten på ICA.

"Börje king" som Tomas ( arbetskamrat boende i Luleå) skriver om har en verklighetsbakgrund. Efter många års umgänge med personer från USA och UK är det alltid så att de inte kan uttala mitt förnamn utan det blir "Borscht" eller liknande och så frågar de hur namnet uttalas. Lösningen är då om de kan säga Burger king och det är ju inga problem så nästa steg blir för dem blir att säga Börje king och uttalsproblemet är avklarat...

Jag ser fram emot sillmaten på Hornslandet Gunnar. Har nog gått ned i vikt något, tycker att musklerna på benen har minskat så jag behöver nog lite sill. Jag hör av mig när jag närmar mig.

Bilden nedan visar den perfekta tältplatsen jag hade natten till idag, det var bara att krafsa bort lite kottar så var platsen klar. Att dessutom få vakna upp i ett tält som var torrt var lyxigt imorse.

55 km paddlat idag och totalt 1323 km.
/Börje

3 kommentarer:

 1. "Sitt still hur länge du vill och förlora oönskad vikt" I vilket namn ska du lansera din viktminskningskur ... paddelmetoden, kajakmetoden, Börjemetoden ... eller vad blir det?

  # OLA

  SvaraRadera
 2. Hej Bror, Du måste försöka få i dig mer föda, med det tempo du har så förbränner du massor. Jag skall be Lotta komma på lite bra saker du kan stoppa i dig, gärna flytande.
  Idag skiner solen här hemma i Mölndal, till skillnad mot igår Skall försöka få gjort det sista på huset så att nästa vecka blir en semestervecka innan arbetet börjar.

  Ha en bra paddeldag!

  //Lillebror

  SvaraRadera
 3. Hej Börje,

  Pratade idag med din son Eric, han och Mats har hjälpt mig med Aramisdatorn som jag fick problem med och som jag tog med mig till Göteborg. Datorproblemet verkar var avhjälpt. Eric och tidigare även Kristina berättade om ditt paddelprojekt. Imponerande! samtidigt som jag undrar om detta är ett "medelålderskrisprojekt"?

  För egen del gillar jag också paddling men det blir tyvärr väldigt sällan och då enbart små dagsutflykter. Inom några få år kanske detta kan utvecklas till mitt "pensionsålderskrisprojekt"!

  Ha en fortsatt bra paddling!

  Hälsningar
  Bertil

  SvaraRadera